Rekonstrukce toku Moravy na Zlínsku a její vliv na režim podzemních vod - Danišová, Jana (2006)
Cílem práce bylo shromáždit dostupné informace o rekonstrukci řeky Moravy v úseku Uherské Hradiště - Kvasice a vyhodnotit vliv regulace koryta na režim podzemních vod.Vyhodnocení získaných informací vedlo k závěrům, že regulace, která byla ve studovaném úseku dokončena ve 30. letech 20. století, změnila směr proudění podzemní vody. Zatímco před začátkem rekonstrukce podzemní voda proudila paralelně podél toku řeky Moravy zejména v místech meandrů, po ukončení prací se podpovrchová voda začala pohybovat na pravém břehu od SZ k JV, na levém břehu od SV k JZ směrem k řece Moravě. Závěry byly vyvozeny na základě studia archivních materiálů a map, geologických, hydrologických hydrogeologických posudků a zpráv.