Anizotropie a nehomogenita recentních fluviálních sedimentů - Kočovská, Marcela; Kuchovský, Tomáš, 1973-; Masarykova univerzita. Ústav geologických věd (2006)
Anotace Anizotropie a nehomogenita jsou běžné vlastnosti zvodněného horninového prostředí a mají velký vliv na proudění podzemní vody. Vhodnou metodou pro stanovení anizotropie ve všech třech směrech je použití propustoměru. Průtočné plochy propustoměru jsou ve všech směrech stejně velké. Propustoměr má tvar krychle a jeho strany jsou 5, 10 a 20 cm. Propustoměr byl teoreticky ověřen pro použití v laboratoři.
Annotation Anisotropy and nonhomogenity are usual properties of a rock formation and they have a greatly affect for a flowing of groundwatr. Acceptable metod for designating of anisotropy in all three directions is a using of permeameter. A flowed areas of permeametr are in all directions all the same big. A permeameter has a shape of a cube and his side are 5, 10 and 20 cm. A permeameter was in theoretic way verify for using in a laboratory.
Vedoucí práce: Tomáš Kuchovský.
Bakalářská práce (Bc.)--Masarykova univerzita, Přírodovědecká fakulta, 2006.
Keywords: podzemní vody; povrchové vody; sedimenty; groundwaters; sediments; surface waters; Košetice (Pelhřimov, Česko); Košetice (Pelhřimov, Czechia); bakalářské práce