Možnosti stabilizace hydrogeologických poměrů v obci Rakvice - Skalický, Milan (2006)
Obec Rakvice má v posledních letech problémy s vysokou hladinou podzemní vody. Dochází tam k zatápění vinných sklepů podzemní vodou. V obci byl proveden hydrogeologický průzkum. Průzkum se skládal z dokumentace vhodných objektů, měření úrovní hladin a vlastností podzemní vody. Ze zjištěných výsledků byly vypočteny hydraulické parametry zvodnělých hornin a množství vody, které by odteklo plánovaným drenážním systémem. Vypočtena byla také změna zásob podzemní vody.