Kvartérně-geologické a geomorfologické studium vybraných lokalit severní části Frýdlantského výběžku - Sedláček, Jan, 1984- (2006)
Předkládaná práce je zaměřena na studium a výzkum glacifluviálních sedimentů kvartérního kontinentálního zalednění. První částí je zpracování odborné literatury, druhou laboratorní zpracování sedimentů. Výzkum byl proveden na lokalitě Bulovka, pískovna. Z odebraného materiálu byl proveden granulometrický rozbor a valounová analýza. Výsledky posloužily k interpretaci sedimentačního prostředí.