Kvartérně-geologické a geomorfologické studium vybraných lokalit Osoblažska - Šimíček, Daniel, 1984- (2006)
Tato práce se zabývá kvartérními jevy, které se vyskytují na území Osoblažska. V rešeršní části jsou shrnuty dosavadní znalosti o kvartérní činnosti na Osoblažsku a také znalosti o jeho geomorfologii. Ve výzkumné části byla na dvou lokalitách provedena valounová analýza a zrnitostní rozbor ledovcových sedimentů. Výsledkem je rozšíření znalostí o průběhu pleistocénního kontinentálního zalednění na Osoblažsku.