L'écrivain public (traduction et analyse stylistique) - Straňáková, Vladimíra (2006)
Tahar Ben Jelloun je známý marocký spisovatel. Bakalářská práce se skládá z překladu části jeho autobiografické knihy L'écrivain public a stylistického komentáře(zaměřeno na sloveso a jazykové figury)