Molekulární identifikace a charakterizace profágů u koaguláza-negativních druhů stafylokoků - Peterková, Martina (2006)
Bakteriofágy hrají v biologii stafylokoků významnou úlohu a podstatně se podílejí na jejich genetické variabilitě. Běžné metody pro detekci profágů využívají indukci UV-světlem nebo mitomycinem C a neumožňují lokalizaci profága v bakteriálním genomu. Cílem práce bylo vyhledat specifické sekvence DNA pro bakteriofágy koaguláza-negativních stafylokoků (KNS) a pomocí nich detekovat profágy u KNS.