Agnes Bernauer. Hebbels Drama im Kontext der Intentionen und Aussagen des Dichters - Kopřivová, Manuela Agnes (2006)
V předložené magisterské diplomové práci se porovnávají Hebbelovy autorské představy ve vztahu k dramatu Agnes Bernauer (Dcera lazebníkova překl. V. Renč) vyjádřené v jeho deníku a jeho korespondenci s dramatickým ztvárněním samotným. Do konfrontace jsou zahrnuty mimo jiné i Hebbelovy výpovědi k prezentaci historických událostí v dramatu z jeho článku Mein Wort über das Drama a jeho názory na stát a úlohu individua