Komparace metodik německého a českého snowboardingu - Štuková, Veronika (2006)
Anotace Tato práce se zabývá rozdílem metodik německé a české výuky snowboardingu. První část je zaměřena na obecné informace o snowboardingu jako je vhodná výbava, bezpečnost a zranění. V druhé části jsou zmiňovány vybrané české a německé snowboardové školy a rozdíly mezi metodikami výuky. V závěru práce je uveden akční výzkum spokojenosti instruktorů a slovníček anglických výrazů používaných ve snowboardingu.