Un piccolo ritratto di Santa Caterina da Siena - Kestlerová, Romana (2006)
Bakalářská práce podává portrét svaté Kateřiny Sienské, patronky Itálie. Zaměřuje se především na utváření její osobnosti a na její duchovní a myšlenkové zrání, které ji postupně vedlo ke stále větší veřejné angažovanosti. Práce prochází jednotlivé úseky Kateřinina života od dětství až k vrcholné politické činnosti. Základním pramenem, z něhož vychází, je životopis světice napsaný jejím zpovědníkem Rajmundem Kapuánským.