Využití biblioterapie v zátěžových situacích - Hándlová, Olga (2006)
Diplomová práce Využití biblioterapie v zátěžových situacích pojednává o používání biblioterapie v kritických a zátěžových situacích, do kterých se člověk může dostat během svého života. Biblioterapie může pomocí vhodných knih pozitivně ovlivnit lidskou psychiku, a tím zmírnit psychickou zátěž a podpořit proces uzdravování. Práce obsahuje základní informace o různých zátěžových situacích (násilí, závislosti, duševní poruchy, život s handicapem, těžká somatická onemocnění, smrt a umírání), seznamy doporučených knih pro biblioterapii a také návod, jak s nimi pracovat a komu jsou určeny. Ke každé zátěžové situaci jsou připojeny odkazy na webové stránky, které se tou danou problematikou zabývají. Cílem této práce bylo ukázat, že biblioterapie v širším pojetí je vhodná pro každého človka, který se ocitl v psychicky a sociálně těžké situaci