L'uso dei pronomi allocutivi tu, voi e Lei in italiano - Kolková, Lucie (2006)
Tato práce pojednává o formách tykání a vykání v italštině. Sleduje vývoj zájmen a jejich použití od latiny až po současnou italštinu. Práce je zaměřena na teoretickou stránku výoje a doplněna praktickými ukázkami z italské literatury. Zvláštní kapitola je věnovaná období od Cinquecenta, které mělo významný vliv na použití forem vykání v italštině. Poslední kapitola pak pojednává o 20. století a moderní italštině, rozdílu mezi severní a jižní Itálií a o dopadu období fašismu, internetu a mobilních telefonů na tykání a vykání v italštině