Pojetí mediální výchovy v pedagogických periodikách a na webových stránkách pro učitele - Lojdová, Kateřina, 1984- (2006)
Teoretická část práce představuje média jako neodmyslitelnou součást naší společnosti zapadající do pedagogických témat. Ukazuje význam a vliv médií v současné společnosti i v životě jednotlivce, zejména dítěte. Dále se zabývá mediální výchovu a jejím pojetí v Rámcovém vzdělávacím programu pro základní vzdělávání. Mediální výchova je pro učitele novým tématem, vyžadujícím jejich další vzdělávání. V rámci neformálního a informálního vzdělávání mohou učitelé využít článků v pedagogických časopisech a na webových stránkách pro učitele. Jaké pojetí mediální výchovy tyto články prezentují a jak nahlížejí na vliv médií zjišťuje metodou obsahové analýzy empirická část práce.