Wiener Totentänze in Schnitzlers Nachfolge - Kučerová, Barbora (2006)
Cílem mé práce je seznámit odbornou i laickou veřejnost s pojmem "Tanec smrti" a přiblížit, co tento pojem znamená v dějinách umění a v literatuře. Zaměřila jsem se na divadelní hru "Reigen" od rakouského dramatika Arthura Schnitzlera a na díla jeho následovníků. Tanec smrti je sice pojmem středověkým, zasahuje však do lidských životů i dnes, je to tedy téma nadčasové.