Berliner Romane Robert Walsers - Marek, Jiří (2006)
Ve své diplomové práci se zabývám třemi romány švýcarského autora Roberta Walsera (1878 - 1956), které napsal v Berlíně. Analyzuji romány "Jakob von Gunten" (deník chlapce z výchovného ústavu Benjamenta), "Der Gehülfe" (kniha o pomocníkovi v rodině inženýra Toblera) a "Geschwister Tanner" (román o několika epizodách v životě Simona Tannera a jeho sourozenců).