Analyse des Romans "Stiller" von Max Frisch mit Konzentrierung auf die Hauptgestalt und ihren Identitätswechsel - Plevák, Ludovít (2006)
Předmětem této diplomové práce je analýza románu Stiller od švýcarského autora Maxe Frische (1911-1991). Autor románu se v tomto díle, které bylo poprvé vydáno v roce 1954, zabývá otázkou identity jedince, kterému společnost přisuzuje určité role, ačkoliv se dotyčný právě s těmito rolemi sám neztotožňuje a odmítá je. Právě otázka identity hlavního hrdiny románu Stiller a okolnosti s tím související jsou hlavním tématem této diplomové práce. Autor této práce se zabývá především hlavní postavou, jejími vztahy a příčinami, které vedly k útěku k nové identitě.