Die Kriminalromane Friedrich Glausers - Waldaufová, Jana; Kovář, Jaroslav, 1949-2020; Masarykova univerzita. Ústav germanistiky, nordistiky a nederlandistiky (2006)
Tématem diplomové práce jsou kriminální romány málo známého švýcarského autora Friedricha Glausera. Kriminální romány tohoto autora jsou úzce spjaty s jeho životem, proto první kapitolu předkládané práce tvoří krátký životopis tohoto spisovatele. V druhé kapitole jsem se pokusila představit Glauserovo pojetí literárního žánru kriminální román. Prvotním úkolem mé práce byla ovšem analýza všech šesti kriminálních románů Friedricha Glausera, která tvoří třetí kapitolu této práce.
The topic of the diploma thesis is the crime novels by a Swiss author Friedrich Glauser. The crime novels of this writer are bound up with his life and therefore the first chapter of this diploma thesis forms the short biography of this author. The second chapter of my diploma thesis deals with the Glauser's conception of the literary genre "the crime novel". The primary aim of my diploma thesis was nevertheless the analysis of all the six crime novels by Friedrich Glauser and this analysis forms the third chapter of my diploma thesis.
Vedoucí práce: Jaroslav Kovář.
Diplomová práce (Mgr.)--Masarykova univerzita, Filozofická fakulta, 2006.
Keywords: Glauser, Friedrich, -- 1896-1938; 20. století; švýcarský román (německy) -- 20. století; detektivní román; Swiss fiction (German) -- 20th century; detective fiction; diplomové práce; master's theses