Die Kriminalromane Friedrich Glausers - Waldaufová, Jana (2006)
Tématem diplomové práce jsou kriminální romány málo známého švýcarského autora Friedricha Glausera. Kriminální romány tohoto autora jsou úzce spjaty s jeho životem, proto první kapitolu předkládané práce tvoří krátký životopis tohoto spisovatele. V druhé kapitole jsem se pokusila představit Glauserovo pojetí literárního žánru kriminální román. Prvotním úkolem mé práce byla ovšem analýza všech šesti kriminálních románů Friedricha Glausera, která tvoří třetí kapitolu této práce.