Mediace - Bukvová, Alena, 1984- (2006)
Anotace Bukvová, A.: Mediace Závěrečná bakalářská práce, FSS MU v Brně, 2006. Počet slov: 11 354 Bakalářská práce se věnuje tématu mediace v trestní justici ve spojení s etickými principy práce úředníků Probační a mediační služby ČR. Cílem práce je zodpovědět otázku, jaké etické principy a hodnoty ovlivňují úspěch procesu mediace na pracovištích PMS ČR v Jihomoravském kraji. Práce je formálně rozdělena do dvou částí, které jsou dále členěny do sedmi kapitol. První část je věnována teoretickému vymezení základních pojmů a související problematiky. Mezi hlavní otázky teoretického bloku patří témata jako mediace, Probační a mediační služba ČR, hodnoty v sociální práci a vliv etických principů na úspěch mediace. Druhá část obsahuje data získaná na základě realizovaného výzkumu a věnuje se interpretaci těchto dat a překládá následná zjištění. V závěru práce je zodpovězena výzkumná otázka a jsou předložena závěrečná doporučení.