Názory zadavatelů na komunitní plánování jako metodu vytváření lokální koncepce sociálních služeb - Mokrá, Kateřina (2006)
Kateřina Mokrá: Názory zadavatelů na komunitní plánování jako metodu vytváření lokální koncepce sociálních služeb. Bakalářská diplomová práce. Fakulta sociálních studií, Masarykova univerzita, Brno, 2006, 50 stran. Diplomová práce se zaměřuje na procesy vytváření lokální koncepce sociálních služeb, konkrétně na komunitní plánování jako jednu z možných metod a roli zadavatelů sociálních služeb jako významného aktéra v tomto procesu. V teoretické části práce objasňuje pojem komunitního plánování v rámci metod sociální práce a vysvětluje jeho použití pro vytváření koncepce sociálních služeb. Zároveň se zabývá rolí zadavatelů sociálních služeb a jejich strategií v oblasti rozhodování o sociálních službách. V empirické části práce na základě provedeného šetření ve zvolené lokalitě podává analýzu názorů zadavatelů na komunitní plánování. Zabývá se přístupem zadavatelů k sociálním službám a jejich představou o vytváření koncepce sociálních služeb. Podrobně zjišťuje roli zadavatelů v tomto .