Tentativa da emancipação da categoria literária do espaço - Pavlovská, Michaela; Špánková, Silvie, 1974-; Masarykova univerzita. Ústav románských jazyků a literatur (2006)
Tato práce se snaží o emancipaci literární kategorie prostoru. Zabývá se touto kategorií jak po stánce teoretické, tak po stránce praktické. Teoretická část se věnuje současným literárněvědným koncepcím a využívá jimi vytvořené terminologie při analýze konkrétního literárního díla. Tímto textem je soubor povídek portugalské spisovatelky dvacátého století Irene Lisboa
This thesis attempts at emancipation of literary category of space. It is focused on this category both in theoretical and practical point of view. The theoretical part devotes to contemporary literary conceptions and uses their terminologies when analysing a concrete literary work
Vedoucí práce: Silvie Špánková
Diplomová práce (Mgr.)--Masarykova univerzita, Filozofická fakulta, 2006
Keywords: Lisboa, Irene, -- 1892-1958; literárněvědné rozbory; portugalská povídka -- 20. století; prostor v literatuře; literary criticism and history; Portuguese short stories -- 20th century; space in literature; diplomové práce; master's theses