La Hispania visigoda. Su historia, sociedad y cultura - Elmoujahid, Silvie, 1984- (2006)
V první kapitole práce se hovoří o původu gótského národa a jeho putování Evropou. Následující kapitola popisuje období Toulouského království. Tento visigótský stát se rozkládal v JZ Francii a existoval v 5. století. Hlavní část práce se zaměřuje na visgóské panství v Hispánii v 6.-8. století. Popisuje tři rozdílná období: vládu Agily, Rekkareda a Wamby. Ve stručnosti zmiňuje závažné historické události z období jejich panování, popisuje stav společnosti a kulturu. Důležité je především náboženské hledisko. V závěru se jednotlivé etapy srovnávájí, hovoří se o vlivu změny náboženství z ariánského na katolické