Problematika zpřístupňování e-VŠKP v rámci Masarykovy univerzity - Balabánová, Tereza (2006)
Má bakalářská diplomová práce popisuje problematiku zpřístupňování vysokoškolských kvalifikačních prací v elektronické podobě. Přináší obecný úvod do problematiky i konkrétní postupy a problémy týkající se zavádění a provozu systému pro registraci a zpřístupňování vysokoškolských kvalifikačních prací v elektronické podobě (e-VŠKP) na Masarykově univerzitě. Práce shrnuje poznatky, které můžeme rozdělit do tří okruhů. Technické aspekty zpřístupňování e-VŠKP, popis existujících systémů a popis vznikajícího celouniverzitního systému Masarykovy univerzity. Pozornost je věnována i Odborné komisi pro otázky elektronického zpřístupňování e-VŠKP, která se jako jediná organizace na půdě českého akademického prostředí soustavně věnuje této problematice, podporuje lokální systémy a snaží se o vytvoření národního systému registrace a zpřístupňování e-VŠKP