Pohybová soustava - svaly trupu, svalové dysbalance trupu - Váňová, Veronika (2006)
Tématem bakalářské práce je problematika svalových dysbalancí trupu. Úvodní část je věnována charakteristice kosterního svalstva, dále pak anatomii svalstva krku, trupu a kyčelního kloubu. Pro úplnost je práce doplněna o popis vyšetření funkce svalů a pohybových stereotypů. Teoretické poznatky jsou aplikovány do praxe výběrem správně prováděných kompenzačních cvičení. Klíčová slova: soustava svalová, svalstvo trupu, testování svalů, pohybové stereotypy, svalové dysbalance, kompenzační cvičení.