Vhodná kompenzační cvičení pro fotbal - Palasová, Michaela (2006)
Anotace Autor: Michaela Palasová, 3. ročník B-TV RVS. Téma bakalářské práce: Vhodná kompenzační cvičení pro fotbal. Brno: MU FSpS, Katedra sportovní medicíny, 2006, 45s. Bakalářská práce se zabývá stručnou charakteristikou fotbalu a věkovými zvláštnostmi, které jsou pro sestavení tréninku nutností. Dále jsou zde uvedeny základní anatomické poznatky, nezbytné pro pochopení dané problematiky. Na základě kineziologického rozboru, následuje soubor kompenzačních cvičení pro mladší žáky. Klíčová slova: fotbal, mladší školní věk, svalová dysbalance, kineziologická analýza, kompenzační cvičení.