Závislost na nikotinu u onkopacientů - Kučerová, Lenka (2006)
Práce pojednává o závislosti na nikotinu u onkologickych pacientů. Teoretická část obsahuje popis škodlivosti nikotinu v různých oblastech zdraví a následnou možnost léčby. Praktická část hodnotí velikost závislosti na nikotinu u pacientů na MOU v Brně měřenou pomocí Fagestromova dotazníku s využitím popisné statistiky, změny kuřáckých zvyklosti po diagnostikování nádorového onemocněni. Dále hodnotí obsah CO v plicích pacientů měřenou pomocí smookeru a u některých pacientů jsou zhodnoceny výsledky spirometrie.