Postoje adolescentů ke zdraví ve vztahu k tělesné výchově ve škole - Peričková, Lucie (2006)
BRŮŽKOVÁ, Lucie: Postoje adolescentů ke zdraví ve vztahu k tělesné výchově ve škole, diplomová práce. Brno: MU FSpS, 2006. 64 s. Obsah práce: Diplomová práce se zabývá postoji adolescentů ke zdraví ve vztahu k pohybovým aktivitám prováděných v rámci školní tělesné výchovy v různých školních projektech zaměřených na sport a kvalitu života. Výzkum probíhal ve škole, kde probíhá klasická výuka tělesné výchovy podle učebních osnov a ve škole, která je zapojena do projektu Zdravá škola.