Spolupráce organizací poskytujících sociální služby nevidomým a slabozrakým klientům - Falková, Jiřina (2006)
Předložená bakalářská práce se zaměřuje na výzkum spolupráce organizací, které se ve vybrané lokalitě zabývají skupinou zrakově postižených klientů, zejména nevidomých a slabozrakých, ale i s kombinovanými vadami. V úvodu práce jsou vymezeny cíle práce, v teoretické části jsou konceptualizovány základní pojmy. Následuje část metodologická, kde autorka formuluje a zpřesňuje výzkumné otázky, které poté operacionalizuje. Jádro praktické části tvoří kvalitativní výzkum prováděný mezi vedoucími pracovníky ve vybraných organizacích sociálních služeb. Na základě interpretace kvalitativních rozhovorů hodnotí autorka v závěru bakalářské práce, s jakým způsobem a s jakou intenzitou spolupracují organizace, jež pracují se zrakově postiženými a navrhuje možná řešení problému. Počet slov: 12 332.