Los piropos espaňoles - Venclovská, Natálie; Vázquez Touriño, Daniel, 1976-; Masarykova univerzita. Ústav románských jazyků a literatur (2006)
Předmětem bakalářské diplomové práce je přiblížit španělské lichotky, jak z hlediska lingvistického, tak jejich vývoj v průběhu španělské historie. Úkolem práce je také objasnit, proč se lichotky již téměř neužívají. Lichotky jsou rozděleny na 3 základní typy a ke každému z nich je uvedeno několik příkladů, které jsou dále rozebírány
Subject of the Bachelor thesis is to approach spanish glozings by two different ways. First of all by linguistical approach and also by the way of their evolution in the spanish history. My task was also to make clear why nowdays glozings are not used anymore.At he begining of the thesis I am treating the definition of glozings and its devision. My Bachelor thesis will be treating each type of the glozings and to which one will be given some examples
Vedoucí práce: Daniel Vázquez
Bakalářská práce (Bc.)--Masarykova univerzita, Filozofická fakulta, 2006
Keywords: španělština; Spanish language; bakalářské práce