Halliwickova metoda plavecké výuky pro tělesně postižené - Papírková, Renata (2006)
Papírková, Renata: Halliwickova metoda plavecké výuky pro tělesně postižené, bakalářská práce. Brno, MU 2006, 47 s. Tato práce se zabývá problematikou využití Halliwickovy metody výuky plavání u tělesně postižených. Popisuje její základní principy a zdůrazňuje hlavní zásadu výuky, kterou je individuální a pozitivní přístup.