Představy probačních pracovníků o "úspěšném" klientovi - Nováková, Michaela (2006)
Název práce: Pedstavy probaních pracovník o úspšném klientovi Autor práce: Michaela Nováková Poet slov: 11976 Tato práce se snaží nalézt odpov na základní výzkumnou otázku: Jaké jsou pedstavy probaních pracovník o ,úspšném klientovi? V praxi se asto probaní pracovníci setkávají s problémem, že probaní dohled bývá ukládán dle jejich názoru nevhodným pachatelm trestných in. Tato skutenost pak mže mít vliv na posuzování výsledk a efektivity Probaní a medianí služby. Dle mého názoru je proto nutné, ptát se samotných probaních pracovník, jak si pedstavují klienta, u kterého by se institut probace prosadil nejúinnji. Práce je lenna do dvou ástí. V teoretické ásti seznamuji tenáe se základními pojmy jako nap. pojmy probace, klient Probaní a medianí služby, probaní pracovník i úspšný klient. Dále popisuji použité metody výzkumu, strategie a techniky výzkumu. V druhé ásti práce se zabývám interpretací ve výzkumu sebraných dat. V závru se pak pokouším souhrnn odpovdt na základní výzkumnou ot.