Lovná zvěř a způsoby lovu paleolitických kultur ve střední Evropě - Holub, Martin (2006)
Tato práce se zabývá významem lovu v paleolitu, naznačuje spektrum možných paleolitických loveckých technik, zbraní a pastí. Nastiňuje také možnost transportu a zpracování úlovků. Součástí byla experimentální lukostřelba, díky níž byla získána řada stop na kostech způsobených šípy s replikami paleolitických hrotů. Další stopy jsem získal použitím bodného oštěpu a údery ostrým kamenem. Výsledky ukázaly, že některé stopy jsou typické pouze pro použití luku (a pravděpodobně i vrhače oštěpu). Ze srovnání s osteologickým materiálem sbírek MZM se jeví velmi pravděpodobné použití luku na některých lokalitách na Jižní Moravě.