Hydrogeologické poměry jímacího území Rájec-Jestřebí - Sedláček, Zdeněk; Kuchovský, Tomáš, 1973-; Masarykova univerzita. Ústav geologických věd (2006)
Diplomová práce ohodnotí geologické a hydrogeologické poměry jímacího území Rájec-Jestřebí, podá přehled o stavu hydrogeologických objektů. Zkoumané objekty se nacházejí v městské části Jestřebí a zde se také nachází většina hydrogeologických vrtů, které jsou ukončeny v sedimentárních horninách křídy. Tyto horniny se dochovaly v blanenském prolomu. Výsledky hydrologické bilance přináší nové údaje o dalších možnostech využití hydrogeologické struktury. Mapa proudnic při dnešním stavu v hydrogeologické struktuře dokládá rozložení atmosférických srážek a podzemního přítoku při proudění vody k vrtům. Na jejím podkladě byla ochranná pásma vodních zdrojů rozšířena a doplněna o monitorovací vrty. Předkládaná práce přináší nový pohled na tuto hydrogeologicky velmi významnou strukturu.
The diploma thesis will evaluate geological and hydrogeological conditions of the accumulative area Rájec-Jestřebí, give a summary about the state of hydrogeological wells. Most hydrogeological wells are located in local part Jestřebí. The wells include cretaceous sediments in their profiles. Cretaceous rocks were preserved in the structure of the Blansko Through. The results of hydrological water mass balance reveal new data about the future usage of the hydrogeological structure. The current map of streamlines illustrates the distribution of the atmospheric precipitation and a groundwater influx in the course of streaming to wells. Based on the map, the protect zones were complemented and extended by monitoring wells. The diploma thesis carries a new view of this important hydrogeological structure.
Vedoucí práce: Tomáš Kuchovský.
Diplomová práce (Mgr.)--Masarykova univerzita, Přírodovědecká fakulta, 2006.
Keywords: hydrogeologie; podzemní vody; groundwaters; hydrogeology; Blansko (Česko : oblast); Rájec-Jestřebí (Česko : oblast); Blansko Region (Czechia); Rájec-Jestřebí Region (Czechia); diplomové práce