Hydrogeologické poměry jímacího území Rájec-Jestřebí - Sedláček, Zdeněk (2006)
Diplomová práce ohodnotí geologické a hydrogeologické poměry jímacího území Rájec-Jestřebí, podá přehled o stavu hydrogeologických objektů. Zkoumané objekty se nacházejí v městské části Jestřebí a zde se také nachází většina hydrogeologických vrtů, které jsou ukončeny v sedimentárních horninách křídy. Tyto horniny se dochovaly v blanenském prolomu. Výsledky hydrologické bilance přináší nové údaje o dalších možnostech využití hydrogeologické struktury. Mapa proudnic při dnešním stavu v hydrogeologické struktuře dokládá rozložení atmosférických srážek a podzemního přítoku při proudění vody k vrtům. Na jejím podkladě byla ochranná pásma vodních zdrojů rozšířena a doplněna o monitorovací vrty. Předkládaná práce přináší nový pohled na tuto hydrogeologicky velmi významnou strukturu.