Aktivita netopýrů ve vchodu Kateřinské jeskyně - prehibernační období - Gryc, Lukáš, 1980- (2006)
Práce hodnotí vytvořenou databázi odchytů netopýrů do nárazových sítí před vchodem do Kateřinské jeskyně v Moravském krasu v letech 1991-2004. Věnuje se hodnocení základních charakteristik celého společenstva (druhová dominance) a populačních charakteristik druhů netopýrů (poměr pohlaví, věková struktura). V prehibernačním období byla zkoumána aktivita společenstva a nejdominantnějších druhů a podle její úrovně v jednotlivých letech byl naznačen vývoj počtu netopýrů i nejvýznamnějších druhů.