Faunistická analýza vybraných druhů savců Moravského krasu - Fránek, Jan (2006)
Diplomová práce zpracovává faunistická data o výskytu a početnosti velkých druhů savců na území Moravského krasu a blízkého okolí. Na rozdíl od prací o jiných skupinách savců (drobní zemní savci, letouni), podobná práce o zájmovém území nebyla publikována. Výsledky práce jsou shrnuty samostatně pro každý druh. Celkem jsem zpracoval 20 druhů velkých savců patřících do řádů: hmyzožravci (Insectivora), hlodavci (Rodentia), šelmy (Carnivora), zajíci (Lagomorpha) a sudokopytníci (Artiodactyla). U studovaného druhu jsou uvedeny publikované údaje a data z vlastního výzkumu, která jsou rozdělena podle čtyř metod zpracování (vlastní pozorování, dotazník ministerstva životního prostedí, roční výkazy o stavu zvěře a odstřely). V diskusi diplomové práce jsou výsledky srovnány s publikacemi zabývajícími se obdobnou tematikou na jiných územích České republiky.