Současný stav prevence gynekologického nádorového onemocnění - Živná, Martina (2006)
Má bakalářská práce je o prevenci gynekologického nádorového onemocnění čípku děložního. Je o informovanosti žen o preventivní gynekologické prohlídce, rizikových faktorech, preventivních opatřeních a příznacích tohoto onemocnění. Pomocí dotazníkové akce provedené v soukromých gynekologických ambulancích a v gynekologických ambulancích v rámci nemocnice jsem zjistila, že o prevenci a tomto onemocnění jsou ženy informovány více v soukromých gynekologických ambulancích, informace více čerpají od gynekologa a zdravotní sestry než z letáků a médií. Nejméně znalostí o této problematice mají ženy ve věkové kategorii 36-45 let.