Faktory ovlivňující výběr porodnického zařízení rodičkou - Augustová, Andrea (2006)
Tématem závěrečné práce je : Faktory ovlivňující výběr porodnického zařízení rodičkou. Práce je rozdělena na dvě části - teoretickou a praktickou. V teoretické části popisuji co je alternativní porod, některé alternativní polohy vhodné pro II. dobu porodní a výhody a nevýhody jednotlivých poloh. V praktické části jsem zvolila metodu dotazníku, obsahující 29 otázek. Dotazník jsem rozdala 220 respondentkám, z nichž dotazník vyplnilo 200 žen. Veškeré informace z dotazníku jsem statisticky vyhodnotila a zanesla do grafů. Nejdůležitějšími faktory jsou kvalitní péče o novorozence, blízká dojezdová vzdálenost a alternativní způsoby porodu.