Právní kvalifikace skutku - Dáňa, Miloš (2006)
Veškeré obory lidské činnosti pracují s mnoha pojmy, jejichž znalost je nezbytnou podmínkou, pokud se člověk chce v tom či onom odvětví orientovat. Ani oblast právní vědy není samozřejmě výjimkou. Znalost pojmů trestního práva a potažmo jejich správná aplikace v praxi je o to důležitější, že se jedná o oblast práva, ve které se snad největší měrou zasahuje do práv a svobod občanů, zejména těch z nich, jejichž omezení člověk vnímá velice citlivě.