Terorismus - Rýž, Ondřej (2006)
Tato bakalářská práce se zabývá terorismem. Je vysvětlen pojem terorismu, jeho typy a metody. Další část práce je věnována protiteroristickým normám a konvencím, a také právní úpravě terorismu v trestním zákoně. Rovněž je popsána historie terorismu ,jeho vývoj a nové hrozby, které s sebou přináší.