Organizovaný zločin v České republice - Štraitová, Kateřina (2006)
První kapitola seznamuje s předmětem a cílem této bakalářské práce. Kapitola druhá vysvětluje základní pojmy trestního práva a českého trestního zákona, jako jsou instituce organizovaného zločinu, společné činy spáchané více pachateli, jejich typy a struktura. Kapitola třetí informuje o historii, formách a vývoji jednotlivých organizovaných skupin a mafií působících na území České republiky, a to jak tuzemských, tak pocházejících ze zemí bývalého Sověstského svazu, Jugoslávie, ale také Jižní Ameriky, Asie a Afriky.