Vztah matky a nezralého novorozence - Vráželová, Jana (2006)
Moje bakalářská práce pojednává o vztahu matky a nezralého novorozence. Cílem mé bakalářské práce bylo zjistit, jaké pocity mají matky, kterým se narodí nedonošené dítě a je umístěné na jednotku intenzivní péče(JIP) a naučit tyto matky jak svému nedonošenému dítěti porozumět a vytvořit si k němu vztah. Pro praktickou část mé bakalářské práce jsem zvolila metodu vedení rozhovoru. Pro ověření hypotéz jsem následně zvolila dotazníkovou metodu. Cíle se mi podařilo dosáhnout.