Návrh koncepce a legendy pro mapy sakrálních objektů - Malík, Karel, 1982- (2006)
Cílem této práce bylo navrhnout a na kartografických produktech prakticky využít nové mapové znaky pro sakrální stavby. V první části byla popsána obecná charakteristika sakrálních staveb a jejich historický vývoj. V následujících kapitolách byl podán stručný přehled tematicky zaměřené literatury a mapových produktů. Dále byla stručně charakterizována instituce katolické církve, jejíž objekty byly zpracovávány. Stěžejní částí byl samotný návrh mapových znaků, jejich interpretace a využití v navrhovaných mapových výstupech. V závěru práce byly představeny možnosti využití sakrální tematiky v digitálním prostředí.