Regionálně geografická analýza trhu práce v Jihomoravském kraji - Benešová, Jana (2006)
Diplomová práce je zaměřena na zhodnocení vývoje na trhu práce v Jihomoravském kraji po roce 1989. Důraz je kladen na rok 2005 a to především na nezaměstnanost. V roce 2005 je zpracována podrobná analýza nezaměstnanosti na úrovni správních obvodů obcí s rozšířenou působností, kterých se na území kraje nachází 21. Analýza se mimo jiné věnovala osobám obtížněji umístitelným na trhu práce. Na základě této analýzy byly vymezeny nejvíce problémové regiony z hlediska trhu práce. Trh práce je čím dál více ovlivňován i působením zahraničních investorů a cizinců, kterým je v práci také věnována pozornost. Jedním z cílů je i naznačení očekávaných trendů na trhu práce v Jihomoravském kraji.