Oxid siřičitý a prašný aerosol v ovzduší Brna - Koželouh, Jiří, 1983- (2006)
Náplní práce je analýza časových a prostorových změn pole znečištění ovzduší Brna oxidem siřičitým v období 1983-2002 a prašným aerosolem v období 1983-2004. V úvodu popisuje základní vlastnosti, zdroje, zákonitosti šíření a vlivy obou polutantů. Následuje statistická analýza řad průměrných měsíčních koncentrací oxidu siřičitého a prašného aerosolu. Popis pole prašného aerosolu je zpřesněn pomocí analýzy řad denních průměrů koncentrací a doprovodných meteorologických charakteristik. V rozboru epizody je zhodnocen vliv dopravy na imisní situaci a v závěru práce jsou navržena opatření pro ochranu kvality ovzduší v Brně.