Střediska Moravskoslezského kraje a jejich vybavenost v obchodu a službách - Laudátová, Silvie, 1982- (2006)
Záměrem této diplomové práce je zhodnocení aktuálního stavu nestandardní vybavenosti středisek v obchodu a ve službách. Hodnoceny jsou obce s rozšířenou působností Moravskoslezského kraje a jejich správní obvody. Kromě charakterizování hlavních rozdílů mezi velikostními skupinami středisek, je v této práci analyzována také rozdílná míra vybavenosti ostravské aglomerace, opavského regionu a severozápadní části kraje. Zvláštní pozornost je věnována vybavenosti hotely.