Regionálně geografická studie Židlochovicka a Hustopečska - Nevěděl, Lukáš; Věžník, Antonín, 1955-; Masarykova univerzita. Geografický ústav (2006)
Regionální studie Židlochovicka a Hustopečska se zabývá přiblížením zkoumaného území ze stránky fyzicko-geografické i humánně geografické. Autor předkládá vývoj v území nejčastěji mezi léty 1991 až 2001 v demografických ukazatelích, v průmyslové výrobě, v zemědělství a v ochraně životního prostředí. V území bylo provedeno dotazníkové šetření, které shrnuje názory místního obyvatelstva. Výsledkem je SWOT analýzy území s nástinem budoucího vývoje dle názoru autora. Zpracovanou práci lze použít při tvorbě Strategií rozvoje.
Regional study of districts Židlochovicko and Hustopečsko deals with approach-investigated therritory from physical geography and human geography aspects. Author confers the development in this area often between years 1991 and 2001 in the demographical indicators, in the industrial production, in the agriculture and in the landscape conservation. In this region was performed opinion poll survey. These work results of SWOT analysis regions Židlochovicko and Hustopečsko and the scheme of future development by authors opinion. We can use this elaborated work at the opportunity of formulation the Strategy of development.
Vedoucí práce: Antonín Věžník.
Diplomová práce (Mgr.)--Masarykova univerzita, Přírodovědecká fakulta, 2006.
Keywords: regionální geografie; rozvoj venkova; regional geography; rural development; Hustopeče (Česko : oblast); Židlochovice (Česko : oblast); Hustopeče Region (Czechia); Židlochovice Region (Czechia); diplomové práce; master's theses