Regionálně geografická analýza zemědělství okresu Jihlava - Svobodová, Hana, 1982- (2006)
Cílem této diplomové práce je analýza současného stavu zemědělství v okrese Jihlava a jeho vývoje. V úvodní části jsou zhodnoceny fyzickogeografické a socioekonomické podmínky území. Těžištěm práce je zachycení transformačních procesů probíhajících v zemědělském sektoru od roku 1989 a provedení dotazníkového šetření v podnicích právnických osob a u vybraného souboru fyzických osob. V závěru jsou pak naznačeny možnosti dalšího rozvoje zemědělství na studovaném území.