Program rozvoje Konicka ve vymezení správního obvodu obce s rozšířenou působností - Valenta, Petr, 1982- (2006)
Konicko se nachází v severozápadní části okresu Prostějov v Olomouckém kraji a skládá se z 21 obcí. Diplomová práce podává kompletní informace o současném stavu a vývoji ekonomického a sociálního potenciálu v tomto území. Na základě těchto informací je vytvořena SWOT analýza. Výstupem celé práce a jejím cílem je formulace Programu rozvoje Konicka, sestávající z hlavních priorit a jejich dílčích opatření. V závěru je vytvořeno několik projektů napomáhajících regionálnímu rozvoji studovaného území.