Program rozvoje Hlinecka (ve vymezení správního obvodu obce s rozšířenou působností) - Zvara, Jan, 1982- (2006)
Hlinecko se nachází na jižním okraji okresu Chrudim v Pardubickém kraji a skládá se z území 22 obcí. Diplomová práce se dělí na tři hlavní části - sociální a ekonomická analýza území, objektivní SWOT analýza a nakonec souhrn strategických vizí a jednotlivých opatření, které povedou k rozvoji Hlinecka. Důležitou součástí práce bylo také provedení dotazníkového šetření mezi starosty jednotlivých obcí.